Veiliger online ondernemen begint bij betere bewustwording: wat kan er gebeuren, welke vormen van cybercrime bestaan er en hoe kun je jouw bedrijf ertegen weren? Deze Attic Alerts zijn een goede eerste stap, maar wat ons betreft pas het begin.
Als het aan ons ligt leert iedere ondernemer meer over cybersecurity en daarom is deze Attic Alerts iets anders dan je van ons gewend bent.
Lectoraat Cybercrime & Cybersecurity
In plaats van een belangrijk cybersecurity-onderwerp willen we deze keer iets anders onder de aandacht brengen: het lectoraat Cybercrime & Cybersecurity van de Haagse Hogeschool. Want als we vooruitgang willen blijven boeken in onze gezamenlijke online veiligheid dan zal er gedegen, praktisch onderzoek gedaan moeten worden.
Het lectoraat Cybercrime & Cybersecurity staat onder leiding van Dr. Rutger Leukfeldt, senior onderzoeker cybercrime en eerder o.a. te zien bij EenVandaag en RTL Z. De reden dat we zijn lectoraat met je delen is omdat het doel overeenkomt met die van Attic: ‘de kennispositie van het mkb op het gebied van cybercrime en cybersecurity vergroten om zo het slachtofferschap en de impact van cyberaanvallen onder mkb’ers te verlagen’.
Leestips
Het lectoraat van Dr. Leukfeldt doet belangrijk onderzoek en de publicaties zijn zeker het lezen waard, om zo meer over cybersecurity te leren.
Een aantal interessante publicaties van het lectoraat Cybercrime & Cybersecurity:
- Van theorie naar praktijk – De geleerde lessen van onderzoek naar cybersecurity in het mkb.
- Cyberweerbaarheid – Een gemeentelijk offensief ter preventie van slachtofferschap van cybercrime.
- Projecten van ‘t lectoraat – Van onderzoek naar geldezels tot een nulmeting over cybersecurity onder mkb.
Daarnaast zal Dr. Rutger Leukfeldt op 20 april te gast zijn in onze Zoldersessions. Tijdens de Zoldersessions van Zolder, het team achter Attic, hebben wij het met interessante gastsprekers o.a. over de digitale wereld en de beveiliging hiervan. Ideaal om kennis mee op te doen.
Alleen samen krijgen we een volledig beeld van het landschap rondom cybercrime en cybersecurity, dus we hopen dat de informatie van het lectoraat voor waardevolle nieuwe inzichten zorgt.