Whitepaper Automatisering SecOps

Welkom op Zolder, of in dit geval: Attic, en bedankt voor je interesse in deze Whitepaper. Na mijn tijd als oprichter en directeur bij DearBytes en later als CTO bij KPN Security, heb ik mij voorgenomen om de manier waarop cybersecurity diensten worden aangeboden, aan te pakken. Ten eerste omdat ik weet dat dergelijke diensten vaak overpriced zijn, niet betaalbaar voor kleinere organisaties. Ten tweede omdat ik ook heb gemerkt dat dienstverleners de eigen beloftes niet tot nauwelijks kunnen waarmaken door schaarste op de arbeidsmarkt.

Nu NIS2 eraan komt, gaat de vraag naar externe operationele securitydiensten sneller groeien dan tot nu toe. Dat kan niet anders. Maar die schaarste is niet opgelost, dus dit kan helemaal niet werken zo. Hoog tijd dus om op een andere manier na te denken over security operations, zodat diensten schaalbaar en betaalbaar worden, en organisaties van groot tot klein hun security verplichtingen met hulp van externe diensten na kunnen komen.

Deze whitepaper zet deze gedachtegang uit een en geeft concrete handvatten van waarop te focussen als opdrachtgever voor security diensten. Ben benieuwd wat je ervan vindt, laat het me weten via de socials 🙂

Groetjes,

Erik Remmelzwaal